Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rånade pressbyrån - döms till fängelse

Den 21-årige mannen hotade personalen på Pressbyrån i Järna och fick med sig 3 300 kronor i kontanter. Nu döms han till ett år och fyra månaders fängelse.

Annons

Strax före stängning på juldagskvällen gick den 21-årige mannen in på Pressbyrån i Jårna med en 30 centimeter lång kniv. Han tvingade till sig kontanter och butiksbiträdets mobiltelefon värd cirka 3 200 kronor. Han flydde därefter från platsen.

Personalen utlöste överfallslarmet och polisen var snabbt på plats. Ett tips ledde polisen till mannens lägenhet i Järna där 21-åringen greps en timme senare. 21-åringen har erkänt brottet och säger i polisförhör att han hade skulder men att han ångrar sig. Södertälje tingsrätt dömer 21-åringen till 1 år och fyra månaders fängelse.

Förutom knivrånet döms mannen för en rad brott, bland annat skadegörelse, hemfridsbrott och narkotikabrott.

21-åringen döms även för att oprovocerat ha slagit två män i ansiktet i centrala Stockholm och för att i oktober förra året ha misshandlat sin före detta flickvän i dennes bostad. Upprinnelsen var att mannen ville träffa deras gemensamma barn.

Mannen är känd av polisen sedan tidigare och förekommer ett antal gånger i belastningsregistret.

21-åringen har tidigare misskött sin behandling hos Frivården och samhällstjänst var nu uteslutet, skriver tingsrätten i sin dom.