Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rånade pressbyrån - döms till fängelse

Den 21-årige mannen hotade personalen på Pressbyrån i Järna och fick med sig 3 300 kronor i kontanter. Nu döms han till ett år och fyra månaders fängelse.

Annons

Strax före stängning på juldagskvällen gick den 21-årige mannen in på Pressbyrån i Jårna med en 30 centimeter lång kniv. Han tvingade till sig kontanter och butiksbiträdets mobiltelefon värd cirka 3 200 kronor. Han flydde därefter från platsen.

Personalen utlöste överfallslarmet och polisen var snabbt på plats. Ett tips ledde polisen till mannens lägenhet i Järna där 21-åringen greps en timme senare. 21-åringen har erkänt brottet och säger i polisförhör att han hade skulder men att han ångrar sig. Södertälje tingsrätt dömer 21-åringen till 1 år och fyra månaders fängelse.

Förutom knivrånet döms mannen för en rad brott, bland annat skadegörelse, hemfridsbrott och narkotikabrott.

21-åringen döms även för att oprovocerat ha slagit två män i ansiktet i centrala Stockholm och för att i oktober förra året ha misshandlat sin före detta flickvän i dennes bostad. Upprinnelsen var att mannen ville träffa deras gemensamma barn.

Mannen är känd av polisen sedan tidigare och förekommer ett antal gånger i belastningsregistret.

21-åringen har tidigare misskött sin behandling hos Frivården och samhällstjänst var nu uteslutet, skriver tingsrätten i sin dom.