Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rånad på kommunalt äldreboende i Södertälje

Min multisjuka 86-åriga hustru har sedan 14 månader tillbaka varit boende på två olika äldreboenden i Södertälje kommun. I februari 2018 beviljades hon permanent plats på det ena, vilket gjorde att hon var tvungen att mantalsskriva sig på boendet.

Jag ger, grundat på daglig kontakt, högsta betyg till den hårt arbetande ordinarie omsorgspersonalen.

Anmäl text- och faktafel

Felet och orsakerna, till den nu polisanmälda incidenten, finns högre upp i organisationen. På politisk eller tjänstemannanivå i stadshuset. Där saknas det tyvärr kompetens och ansvarstagande i ledningen.

Natten till Luciadagen blev min hustru rånad i sin lägenhet på boendet. En kvinna hade efter kvart över åtta på kvällen den 12 december berett sig tillträde till min frus rum och gått fram och slitit av hennes halskedja av guld, som hon fått av mig när vi för nio år sedan firade vår 50-åriga bröllopsdag.

Hur lågt kan en människa sjunka i sin girighet.

Hon hade denna halskedja som ersättning för vigselringarna, som hon på grund av sjukdom inte längre fick på sina svullna fingrar. Kedjan betydde mycket för henne, eftersom den var symbolen för att inte var övergiven och att vi fortfarande håller ihop och älskar varandra.

Förnedringen att ligga totalt oförmögen att försvara sig och känna och se hur man blir rånad är en katastrof. Tilltron och tryggheten har fått en knäck och jag kan utläsa en hopplöshet i hennes ögon.

Sålla bland tillfälligt anställd omsorgspersonal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare