Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Räknar med att ingen kan räkna

 Är det ett krav att kunna enkel matematik för att få jobba i kommunen undrar jag?

Annons

Jag har en son som snart ska sluta särskolan och börja på daglig verksamhet. Eftersom jag vet hur han fungerar har jag försökt få kommunen att förstå vilken framförhållning som behövs och hur noga det måste planeras. Det har jag gjort i tre års tid – för att de inte ska bli tagna på sängen.

Ungefär varje halvår har LSS-handläggaren bytts ut. Vissa handläggare har vi inte ens hunnit träffa innan vi fått en ny.

Ibland har vi blivit informerade om att vi fått en ny handläggare och att den gamla slutat, ibland har vi märkt det på nätverksmöten där nya ansikten dykt upp och nya namn presenterats.

För att inte vara ute för sent ansökte jag muntligt om daglig verksamhet på ett nätverksmöte i november 2015. Det var för tidigt så kommunen vägrade ta emot anmälan men erbjöd tid för att träffas och göra en ansökan till slutet av februari 2016.

Anledningen till att kommunen inte ville ta emot anmälan var att de har en handläggningstid på tre månader och att beslutet sedan måste verkställas inom tre månader.

Tre+tre=sex.

Den 20 juni behövs daglig verksamhet men ännu har vi inte fått något beslut. Anledning? Ansökan kom in för sent! Jag är inte förvånad över att kommunen nu anser det vara mitt fel.

Vem ansvarar för att LSS-handläggarna framöver får en arbetsmiljö som gör att de stannar kvar, så att de har kännedom om dem de träffar?

Och vem har ansvar för att de, och framför allt deras chef, kan räkna?

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel