Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Räkna med publikfest då Sverige möter Bosnien

I höst spelar Sverige EM-kval. På måndagen blev det klart att Sverige spelar mot Bosnien på Hovet den 14 september, något som kan bli en riktig publikfest.

Flera tusen bosniska fans har redan anmält intresse och senast Sverige spelade basketlandskamp på hemmaplan var det utsålt.

– Vi möter världsstjärnor som kommer hit med en enorm publik i ryggen, men jag kan bosnierna och med hela Basketsverige på plats kommer vi att ge dem en match folk sent lär glömma, säger Sveriges förbundskapten Vedran Bosnic i ett pressmeddelande.

Sverige inleder EM-kvalet den 3 september borta mot Bosnien. Den 7 september väntar Ryssland på hemmaplan, men där är spelort inte bestämt än. Den 17 september är det Ryssland på bortaplan.

Både Ryssland och Bosnien har NBA-stjärnor i truppen och tänker sig att Sverige bara ska vara ett kliv på vägen mot Eurobasket 2017. Men självklart har de svenska spelarna andra planer.

– De är ju favoriter, men spelar vi som ett lag, kämpar till tusen och har en stor svensk publik med oss vet jag att vi har kvaliteter för att vinna, säger den svensk point guarden Ludde Håkanson i pressmeddelandet.