Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Radiodebatt om LT:s kulturbevakning

Hallå där... Annika Lindecrantz, 35 år, chef för LT:s del 2-bilaga samt kulturchef, som är med i P1:s program Publicerat som sänds lördag 1 maj kl 15.35.

Varför då?

– De tar upp den kulturdebatt som varit i media på sista tiden med anledning av den stora neddragningen på bland annat DN:s kulturredaktion och programledaren Åke Pettersson var intresserad av hur det ser ut på mindre tidningar i Sverige. LT har haft en debatt på kultursidorna som bland andra LT:s före detta kulturredaktör Christer Duke startade där han ifrågasatt LT:s kulturbevakning. Egentligen var Thelma Kimsjö, LT:s publisher och ansvarige utgivare, inbjuden men kunde inte närvara och då fick jag frågan i egenskap av LT:s kulturchef.

Vad pratade ni om?

– Det blev en dynamisk debatt. Jag, Christer Duke och Helena Cronholm, som är skådespelerska och har en central roll i Enhörnakören, var inbjudna. Vi tre diskuterade frågan hur vi ser på kulturbevakningen i Södertälje och Nykvarn. De är negativa till hur vår kulturbevakning ser ut i dag när vi inte recenserar så många föreställningar och evenemang.

Varför har LT minskat sin recensionsverksamhet?

– Vi har gjort två omfattande läsvärdesundersökningar, år 2006 och 2008, och en nyss som vi ännu inte sett resultatet av, och de har visat att våra recensioner var

otroligt lite lästa. Därför har vi sett över kulturbevakningen och märkt att när vi i stället skriver om evenemang i förväg så ökar intresset för dem. Men vi recenserar fortfarande fast i mindre omfattning.

Fotnot: Publicerat sänds även söndag 2 maj kl 12.00 och natten mot tisdag 4 maj kl 01.03.