Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rådet till politikerna: Riv Lillhaga förskola

 
Förskolan i Nykvarn
Visa alla artiklar

Fuktskadorna på Lillhaga förskola satte fart på kommunens tjänstemän.
Uppmaningen till Nykvarns politiker är tydlig: Riv och bygg nytt.

Just nu åtgärdas flera fuktskador på Lillhaga förskola i Nykvarn.

– På kort sikt åtgärdar vi de problem som har uppstått. Förhoppningsvis är allt klart i slutet av nästa vecka, säger samhällsbyggnadschef Bengt Andersson.

Ska man som förälder vara orolig över miljön där?

– Nej, det behöver man inte vara. Det finns inga indikationer på mögel. Men vi ska göra mätningar av luftkvaliteten.

På lång sikt räcker det inte att lappa och laga. De senaste fuktskadorna gör att Bengt Andersson snabbar på arbetet. På nästa möte i kommunstyrelsen får politikerna ta ställning till förslaget att riva Lillhaga och bygga en ny förskola på samma plats.

I fjol gjorde en konsult bedömningen att kommunen i stort sett omedelbart skulle behöva satsa nära 1,5 miljoner kronor på byggnaden och nästan lika mycket till de följande tio åren.

– Byggnaden är väldigt sliten. Det finns också flera tekniska aspekter, till exempel finns ingen gjuten bottenplatta så när det är hål i golvet är det jord rakt under, säger Bengt Andersson.

Eftersom det är trångt i Nykvarns förskolor är förhoppningen att använda en del av nya Furuborgskolan som tillfällig förskola under byggtiden. Furuborgskolan ska stå klar om ett år.