Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Räddningstjänsten fick åka skytteltrafik till Geneta – fyra larm på några timmar

Räddningstjänsten har larmats till fyra bränder i Geneta i Södertälje under söndagen.

Annons

Anmäl text- och faktafel

Det första larmet kom från SOS Alarm klockan 15.35. Enligt de preliminära uppgifterna skulle det brinna i en container i närheten av Klockarvägen.

Enligt räddningstjänsten var det dock lite oklart om det var en container som brann eller om det var en mindre markbrand i kombination med en brinnande papperskorg.

Två timmar senare kom nästa brandlarm: ”brand i container på Prosten Linders väg”.

Räddningstjänsten kallades på nytt ut till platsen.

Klockan 19.11 var det dags igen: larm om brand i en soptunna i närheten av Klockarvägen.

Klockan 19.48 kom det fjärde brandlarmet – även den här gången gällde larmet brand i en container.

Samtliga bränder har varit av mindre karaktär och enkla att släcka men att åka till Geneta och ”oavbrutet” släcka anlagda bränder har dragit stora resurser i onödan för av räddningstjänsten under söndagen.

– Jag har ingen uppfattning vem eller vilka som har tänt alla dessa bränder, men jag hoppas att de slutar snart, säger Ludwig Taylor, operativ chef på räddningstjänsten.

– Jag hoppas att de förstår vilka konsekvenser det kan få om elden sprider sig till någon intilliggande byggnad. Det drar mycket resurser och om vi är där i stället för där vi behövs bättre kan det få förödande konsekvenser för andra nödlidande.

Brand 1:

Brand 2:

Brand 3:

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips