Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rädda våra hav

Till er som inte förstår konsekvenserna av att slänga saker i havet ... till att börja med:

Anmäl text- och faktafel

• Det vi slänger längst kusterna blir kvar i havet. Till exempel plast, metall fiskenät, fiskekrokar, kräftburar, tomburkar och glas.

• Djur som fåglar, tumlare, fiskar, sköldpaddor och övriga vattenlevande djur tar skada. De fastnar i våra nät och allt skräp. De kan kvävas, få sår eller rent utav dö. Fåglar kan tro att till exempel skräpet är föda och ta skada eller bli sjuka. Havet blir också förgiftat av alla gifter, oljor mm som vi dumpar.

Detta påverkar inte bara djuren utan också oss människor som äter fisk och dricker vatten. Många djurarter har blivit utrotade och fler kommer att dö ut om vi inte gör något.

I dag använder vi till exempel jättemycket fossila bränslen så som olja till våra bilar och jättemycket avgaser släpps ut. Detta leder till att klimatet blir varmare och isarna smälter. Havsnivån stiger och det kan bli översvämningar. Isbjörnen till exempel kan bli utrotad. De använder isen när de jagar säl och fisk.

Detta är fördjävligt och ingenting händer! Jag har sett naturfilmer som tar upp dessa problem och det känns hopplöst när det inte händer någonting. Vi människor förstör naturen och låter den inte vara ifred.

Detta är vårt fel och vårt ansvar.

Den bittra Elias  

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare