Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rädda Södertälje från bygghysterin

Nu för tiden vill man bygga fort, billigt och stort. Men stora höga hus är något många människor inte vill ha.

Höghus ger långa skuggor och blåsiga miljöer som vi inte behöver för att svalka oss med här uppe i Norden.

Tvärtom vill vi kunna njuta av soliga dagar. Dessa höghus ger dessutom ingen trevnad och har ingenting med Södertäljes gamla historia att göra.

Hur ska Centrumföreningen kunna lyckas med att göra Södertäljes centrum mer intressant och Södertäljeborna stolta över sin stad, när man skövlat och ska fortsätta skövla Södertälje på de få vackra miljöer vi har kvar? Till exempel Grand Centrals förfulande inverkan av miljön runt Gamla rådhuset och ingreppet vid Orionkullen och Gamla flickskolan?

Torekällbergets friluftsmuseum är en plats vi Södertäljebor fortfarande kan vara stolta över, men vi saknar ett ställe med lunchservering. Planerna är ett hotellbygge där tidigare värdshuset låg. Nej tack!

För Marenplan finns stora byggplaner. Bygg inte stort! Varför inte bygga upp en kopia av det gamla Marenpalatset, som låg på platsen, med sina balkonger och snickarglädje? Där skulle Södertäljeborna kunna sitta och äta eller fika och njuta av vattenblänket från Maren.

En oroad Södertäljebo

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare