Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rädd att den fria hyressättningen sprider sig

Det var intressant att följa debatten i torsdagens SVT-program Opinion live då Södertälje kom i fokus med sin flyktingmottagning.

Fast jag numera bor i Gnesta så känner jag att Södertälje är min hemkommun och där har jag bott flest år i mitt liv. Jag kom till Sverige från Finland som invandrare och har nu bott här i 44 år.

Anmäl text- och faktafel

Det som gjorde mig beklämd angående debatten var att man lät centerpartisten Johanna Jönsson göra så mycket reklam för sina över 70 punkter som de har bundit regeringen med. Men ingen i Södertälje, kanske för att vänstern inte var på plats, lyfte frågan om framtida hyressättning som släpps fri, i nyproduktion att börja med.

Hur påverkar det flyktingmottagandet med en generösare anhöriginvandring när stora delar av hyresrätterna blir allt för dyra för vanliga människor att bo i. Varför lyfte inte Boel Godner (S) frågan? Är hon bakbunden?

Samma kväll hade jag besök av Hyresgästföreningen här i Gnesta som ville att jag skulle bli medlem. De är riktigt oroliga när frisättningen av hyror kommer. Vi hinner inte blinka och det blir först i de nya hyresrätter, men vad är det som säger att det inte skulle sprida sig till äldre hus?

Hur kommer de som kommer som anhöriginvandrare få möjlighet att bosätta sig? De har ju inget krav på att kunna försörja sig den första tiden?

Centerpolitikern i tv-studion pratade sig varm om brist på arbetskraft och hur Åre behöver fler som kan jobba. Men kan man jämföra Södertälje med Åre storleksmässigt?

Päivi Rissanen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare