Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Publikfest när SFC gick upp på kvalplats

Med två mål och ett målpass var Sharbel Touma den store dominanten när Syrianska slog Örebro med 3-1 och tog sig upp på kvalplats i fotbollsallsvenskan.

Sharbel Touma är på väg att rädda Syrianska kvar i allsvenskan. Mittfältsstjärnan stod för segermålet mot Kalmar FF för en dryg vecka sedan – och i går var han den stora hjälten som ordnade säsongens hittills viktigaste seger inför nära 5 000 åskådare.

Touma var delaktig i nästan allt när Syrianska attackerade. Och som laget gjorde det – med drömfotboll, ett rörligt passningsspel och en kreativ offensiv som inte skådats på Fotbollsarenan på mycket länge.

– Vi var väldigt laddade. Vi visste vad som gällde, det var bara tre poäng som räknades. En otrolig prestation av grabbarna, en otrolig energi, det var bara full fart framåt. En fantastisk laginsats, säger Touma.

Han spelade fram Nahir Oyal med en smart frispark till 1–0. Han gjorde själv 2–1 med ett kanonskott strax efter pausvilan och i slutsekunderna 3–1 på ett friläge.

Samtidigt förlorade Trelleborgs FF hemma mot Gais med 0-1 - och det gör att Syrianska nu är ikapp och förbi skåningarna.

Läs mer i torsdagens papperstidning.