Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Provspelare avgjorde mot SFK

Bekväma 6–0 mot Södertälje FK var ingen vidare värdemätare,men två provspelare fångade Syrianska-tränarens öga.– Jag gillade Yarsuvat och Cissé, sade Bosko Orovic.

För 23-årige Richard Yarsuvat handlar det numer om att få fart på karriären. Anfallaren som 2011 gjorde inhopp i allsvenskans guldstrid för moderklubben Elfsborg har sedan dess vandrat nedåt i divisionerna. I superettan fick han varken fäste i IFK Värnamo eller Örgryte.

– Jag ser det här som en sista chans för mig. Nu har jag spelat division ett i två säsonger. Man vill ge sig själv en sista chans fotbollsmässigt, och ta ett steg högre upp. Det här kan bli den chansen. Det gäller att ta vara på den, sade Richard Yarsuvat efter att ha spelat 45 minuter på söndagen.

I division ett södra har han gjort 32 mål på 46 matcher för Norrby IF. Tolv mål det senaste året.

Det målsinnet visade han prov på i 6–0-segern mot SFK. Anfallaren satte 1–0 med ett hårt vänsterskott och rullade sedan enkelt in tvåan i tomt mål efter ett fint förarbete av Stefan Ilic och Bamoussa Cissé.

– Kul att få avsluta med två mål. Mål hinner jag göra. Inte så mycket mer. Jag är ganska otränad. Jag har inte tränat så mycket utomhusfotboll, säger Yarsuvat, som däremot spelar futsal för Gothia i högsta divisionen.

Nämnde Cissé var en annan provspelare som briljerade. Han låg bakom 2–0 med en genomskärare och prickade ribban innan han via stolpen gjorde 3–0. Den 25-årige forwarden, som tidigare spelat för Derbys reservlag men nu kommer från amatörligorna i England, fortsatte att vara kreativ med bollen i andra halvlek och skapade flera chanser, både för sig själv och för medspelare.

Både Yarsuvat och Cissé fick beröm av Bosko Orovic efteråt:

– Två av provspelarna var riktigt duktiga och lever-erade faktiskt riktigt bra. Jag gillade Ricky Yarsuvat i första och även Cissé här i andra. De är okej, sade den nye SFC-tränaren.

Södertälje FK – som har tappat en lång rad spelare från den gångna säsongen och har en långt ifrån färdig trupp – räckte inte till mot superettaklubben. I andra halvlek utökade

Syrianskas unga inhoppare ledningen. Charbel Ceylan slog till två gånger om.

Första målet skickade 18-åringen in efter att ha snappat upp en andraboll i straffområdet och sedan höll han sig framme på en hörna.

Bachir Katourgi avslutade målskyttet genom att styra in Cissés skottförsök.

– Det är träningsmatch och vi vill springa av oss, 45 minuter högintensivt. Det lyckades med det. Taktiskt sett är vi inte där. Långt därifrån. Det är många misstag tycker jag. Presspelet fungerar stundtals. Återerövringen måste vi bli bättre på. Sedan även mer fart i sista tredjedelen. Ytterforwards är för statiska fortfarande, sade Bosko Orovic.

På minuskontot för Orovic och SFC: Nahir Oyal utgick efter att ha sträckt lårets framsida. Yttermittfältarens försäsongspremiär var över redan efter 23 minuter.

– Jag gissar att det är en sträckning, men jag tror inte att den är så allvarlig. Mer en överansträngning. Jag har känt av den hela veckan, sade Oyal själv.