Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Protest på Facebook mot SL:s höjning

Höjningen av SL-kortet med 100 kronor viftades från politikerhåll bort som ”några chipspåsar”. Nu gör resenärerna uppror på Facebook – bland annat med kampanjen ”Rör inte min chipspåse”.

Reaktionerna lät inte vänta på sig när det förra veckan blev klart att landstinget bryter sitt löfte och höjer priset för SL-kortet med 100 kronor. En höjning som politikern Torbjörn Rosdahl (M) jämförde med ”några chipspåsar”.

I kommentarerna på LT.se var stämningen upprörd och på nätet har missnöjet nu grott och utvecklats till ett protestengagemang. Flera privatpersoner har startat sidor på Facebook för att försöka stoppa prishöjningen, som formellt ska beslutas om i juni.

En Facebooksida, som går under namnet "Lör 21:a maj, Plattan: STOPPA PRISHÖJNINGEN! 790 kr är INTE okej", har snabbt fått tusentals medlemmar och på lördag anordnar man under devisen ”Rör inte vår chipspåse” en demonstration på Sergels torg i Stockholm. På onsdagsförmiddagen hade redan över 2500 personer anmält att de ska delta i demonstrationen.