Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Propaganda och brännvinsreportrar

Tidningen Pravda (sanning på ryska) mest känd för hur dess journalister under kalla kriget satt och diktade ihop lögner och vinklade reportage för att stödja sitt parti, gärna lite på fyllan, kanske därifrån epitetet brännvinsreporter kommer ifrån?

Anmäl text- och faktafel

Vad har det med LT:s Tomas Karlsson att göra undrar ni? – Jo när Tomas raljerar i affekt och är upprörd av att hans parti nu tappar uppdrag så får det mig att grubbla över hur enkelt en reporter kan sprida desinformation och lögner.

För er som har läst Tomas Karlssons senaste uppvisning i smutskastning, desinformation och faktavinklade förstår – en som klarar av att öppna en öl med en tändare har den intellektuella förmågan – att Tomas friserar sanningen till förmån för sitt parti och den nya majoriteten.

Tomas Karlsson hade troligen petat i sig en fingerborg för mycket när han skrev sin artikel om Realistpartiet och kallade oss för ”bardiskrealister”

Varför då dessa referenser till brännvin och öl?

Jo, Tomas Karlsson hade troligen petat i sig en fingerborg för mycket när han skrev sin artikel om Realistpartiet och kallade oss för ”bardiskrealister” – där vi främst drev frågor som rör stadens restaurangnäring och nöjesliv. Det han refererar till är hur vi för tre och fyra år sedan skrev ett par motioner om stadens nöjesliv, uteserveringar och öppettider.

Övriga 90 procent av våra motioner/förslag om billiga bostäder och hyresrätter med mycket annat friserar han ner till noll och intet i sin iver att smutskasta och förminska sin måltavla för dagen, nämligen mig och mitt parti, ett pinsamt lågvattenmärke även för Tomas Karlsson.

Tomas Karlsson försöker till och med genom ett räkneexempel lyfta fram att RP:s drag att gå ihop med SD och bjuda in V inte skulle ha påverkat den nya majoriteten. Vem försöker han lura?

Fakta: När Realistpartiet ingick i valteknisk samverkan med Moderaterna och Liberalerna hade S, MP, KD,C fått sju ordinarie och sju ersättare i kommunstyrelsen samt alla nämnder med elva ledamöter. M+L+RP hade fått tre plus tre, SD ett plus ett och V hade fått noll.

Nu får majoriteten sex plus sex – klart det kostar, minst 60 uppdrag.

Ja, mitt beslut att överge platsen som ersättare åt Liberalerna påverkades av hur den nya majoritetens nya regler gjorde att jag tappade den enda stolen av vikt i koncernstyrelsen. Att Boel Godner (S) sedan i LT påstår sig inte ens tänk på den konsekvensen för Realistpartiet visar bara på hur nonchalant hon är. Det kostar S platser, sannolikt en plats i KS då hon inte kan ta ifrån sina nya vänner.

Nu tycker så klart Tomas Karlsson och den nya majoriteten att jag skulle ha vart nöjd med att någon gång få gå in och vara ledamot i stället för Liberalerna, men att jag var för rädd för att ta ansvar. Ta ansvar? Är det inte det jag har gjort?

Genom samarbetet med Sverigedemokraterna har jag nu 15 ledamotsplatser i stället för två–tre, jag har tagit ansvaret att tvinga fram en mer demokratiskt situation i Södertälje då jag genom mitt drag tvingat M, L eller S att ge även Vänsterpartiet stolar i nämnder och styrelser.

När Realistpartiet tar makt och inflytande är vi populister enligt Tomas, men när KD och C sviker sina väljare och Alliansen för att ta makt med S, ja då är de realister och tar ansvar. En helt galen retorik, endast en propagandareporter hade kunnat göra den analysen.

En stark opposition är förutsättningen för att driva på majoriteten till att inte bli lata och maktfullkomliga, nya majoritetens försök till att kväsa oppositionen och sparka ut V efter decenniers samarbete med S har misslyckats.

Realistpartiet såg tillsammans med SD till att skapa en mer demokratiskt politisk situation där alla fullmäktiges partier får vara med, vi borde få en demokratimedalj i stället för skäll.

Joakim Granberg

Realistpartiet

Texten kommenteras av Tomas Karlsson på ledarplats

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel