Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Profilerna: Ett elitlag det bästa för Södertäljefotbollen

Båda Assyriska och Syrianska har varit i allsvenskan. Men för att etablera sig där krävs en gemensam satsning – det säger profiler som Sharbel Touma och Andreas Haddad i senaste avsnittet av Youtube-serien Bojan Sorans Sverige.

Komikern och Soran Ismail och fotbollsprofilen Bojan Djordjic åker i Youtube-serien Bojan Sorans Sverige runt i landet för att träffa personer som brinner för fotboll. I det senaste avsnittet är turen kommen till Södertälje, och mycket fokus läggs på Södertälje FK och klubbens drömmar om att bli hela Södertäljes lag.

Samtidigt konstaterar ett par stora profiler att det kanske är dags att lägga stoltheten åt sidan om man vill etablera ett lag från Södertälje i allsvenskan.

– Om vi skulle slå ihop oss och ena oss, alla krafter tillsammans, så skulle vi utan tvekan nå allsvenskan och etablera oss där, säger förre Syrianskastjärnan Sharbel Touma.

– Det hade varit roligt att ha en satsning på ett lag. Nu är det lite utspritt och vi är tre lag som bråkar om sponsorer, publik och allt runtomkring, säger Assyriskaprofilen Andreas Haddad.

Även förre Syrianskatränaren Özcan Melkemichel, nu i AFC United i superettan, är med i programmet. Han konstaterar också att det bästa för Södertälje vore ett lag.

– Det finns säkert många som vill att de här klubbarna ska slås ihop. Och det har varit försök, jag har själv varit inblandad i de försöken. Men det brister alltid på namnfrågan. Det är en kärnfråga, säger Melkemichel.