Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prinsessan "Maggan" på besök i stan

Södertäljes jordanska prinsessa, Margareta Lind, var i Södertälje i helgen. Anledningen var att hennes gymnasieklass hade återträff.
– Lika roligt varje gång, säger hon.

Annons
Madja Raad al Hussain, tillsammans med sina avgångskompisar Susanne du Bouzet (Böhm), Maud Sveboda (Johanson) och Lars Engwall.

Det var femtio år sedan hon tog studenten. Då hette hon Margareta Lind. Nu heter hon Majda Raad al Hussain. En helt vanlig Södertäljetjej som gick på allmänna läroverket (Colin Leclaire gymnasiet) blev prinsessa av Jordanien.

– Det är som om jag har två helt olika liv. Nu när jag kommer hit känns allt som vanligt, som förr, säger Majda Raad samtidigt som hon minglar med gamla vänner.

Hon brukar åka hem till Södertälje en gång per år, och vart femte är det återförening med avgångsstudenterna. Det är tradition. Faktum är att de till och med har haft klassfest nere i Jordanien. En av hennes närmaste vänner från tiden i kringelstan är Susanne du Bouzet.

– Det är alltid lika trevligt att träffa ”Maggan” igen, det är så vi kallar henne.

– Ja här är det ”Maggan” som gäller, fyller prinsessan i.

Hon träffade prins Raad när hon studerade i England och har sedan sextiotalet varit en del av kungahuset i Jordanien. Men tiden där verkar inte gjort henne främmande till den tjej hon var tidigare.

– Vi hade roligt under gymnasietiden. Alla var väldigt trevliga och det är nog därför vi kan hålla ihop fortfarande. Jag umgicks extra mycket med Susanne. Jag kommer fortfarande ihåg när man kom hem på eftermiddagarna. Det första jag gjorde var att ringa henne. Min pappa sa ”Du har ju pratat med henne hela dagen i skolan, räcker inte det?”

Annons