Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pressat läge för Bowlin i sjukt Kings

En efter en föll spelare och ledare bort. Däckade av feber.Till slut är bara en etablerad guard spelbar – inför en av årets tuffaste bortamatcher.

Annons

Det täta matchandet knäckte inte Kings. Influensasäsongen däremot.

En sjukdomshärjad trupp, utan både Vedran Bosnic och Ludwig Degernäs, flög till Turkiet i går. Och det är bara på guardsidan som Kings har dränerats på spelare.

– Det blir många minuter där ute. Några måste kliva fram och jag kanske måste spela lite mer, om det är vad coach bestämmer. Vi måste bara vara redo, säger Skyler Bowlin.

Som den enda etablerade guarden i Kingslinnet ökar pressen på Bowlin i kväll.

I synnerhet då Royal Hali Gaziantep har sina styrkor på bakplan. Guardduon Earl

Calloway, som sägs ha en närmast Stephen Curry-lik räckvidd med sitt skott, och Andrew Rautins leder lagets offensiv. Tillsammans står de i snitt för nästan 30 poäng och åtta assister. Och då de båda skjuter över 40 procent från tre får Kingsguarderna inte mycket till möjlighet att ta det lugnt i försvar.

Och Bowlin är dessutom redan den spelare med flest minuter för Kings, både

i ligan och i cupspelet.

– Men för det mesta känns det bra. Min kropp håller ganska bra, jag har ömma punkter här och där, men det är som det är. Självklart är vi trötta, men det är en del av att vara professionell – och vi måste hantera det, säger amerikanen.

– En av anledningarna att jag kom hit var att få spela mot bättre spelare. Rautins

draftades av Knicks, och jag såg Calloway spela för Indiana. Han är bra. Det är såna här killar du vill möta.

En extra twist: Gazianteps guarder sätter hård press på sina motståndare även i försvar. Calloway och Rautins radar upp steals och som lag är Gaziantep bäst i Europe Cup på att försvara sig mot treor. Motståndarna skjuter försvinnande låga 23,6

procent från tre mot det turkiska laget.

– Och vi är ett lag som kan sätta många treor. När vi inte lyckas med det, det är då vi får det svårt. Vi måste hitta en väg runt det, konstaterar Skyler Bowlin.

Själv tog sig Kingsguarden över ett krön efter de första tre matcherna i turneringen.

Ta trepoängsskyttet som en indikator. Bowlin inledde

2 av 17 utifrån, men sedan det andra mötet med Falco har han skjutit 18 av 35. Och 26-åringen är uppe i fem raka matcher över 14 poäng.

– Jag kanske var lite skärrad först. Mitt femte år som proffs borde jag inte vara det,

men jag kanske bara vande mig vid stilen och nivån på spelet. Ända sedan dess har jag känt mig rätt bekväm och att jag kan göra mitt mot vem som helst där ute. Skotten

har gått i – vilket givetvis är den största grejen. Vi vann ett par matcher och jag

känner att hela vårt lag ändrade mental inställning, att vi kunde tävla mot de här lagen. Och det gäller även mig.

Läs också: Kings sjuka läge - saknar tränarna och nyckelspelarna

Läs också: UD avråder - men Kings åker ändå