Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Press en minut från att bli hjälte: "Extra snopet"

Robin Press såg ut att ha avgjort matchen för SSK – innan Mora kvitterade i slutminuten.
– Surt att de får kvittera och sedan vinna på straffar, sade han.

Den 18-årige backen är en av spelarna som ska fylla luckan efter Andreas Hjelm. Offensivt är Chicago-draftade Robin Press kanske den back med allra högst potential.

Och mot Mora fick han utdelning. Press gjorde två poäng, först en assist till Damien Fleurys 1-0 och sedan vad som såg ut att bli det avgörande målet i powerplay.

Just i numerärt överläge är det meningen att Press ska axla Hjelms mantel. Därför lär det ha varit ett bra besked till lagledningen när backen prickade in 3-2 från blålinjen 2.47 in i tredje perioden.

Men Robin Press fick inte bli matchhjälte. Mikael Zettergren kvitterade med bara 57 sekunder kvar.

– Tråkigt, framförallt som de kvitterar med mindre än en minut kvar. Därför känns det extra snopet. Vi leder med en minut kvar, gör en bra match och ska vinna den. Att döda den sista minuten, det borde vi klara av. Det är en bra match egentligen. Surt bara att de får kvittera och sedan vinna på straffar, sade Press, som hade bytt bort sina poäng mot en seger.

– Klart det alltid är skönt att göra poäng men ser hellre att någon annan gör målet och att vi inte släpper in sista. När man inte vinner känns det som om det inte är till någon nytta.

Powerplaymålet kunde dock inte dölja att SSK under matchens övriga numerära överlägen hade förtvivlat svårt att få spelet att stämma. Eller att ens etablera spel i offensiv zon.

– Mora är väldigt bra och sätter press väldigt hårt, både fem mot fem och i boxplay. De sätter hårt tryck direkt när man kommer in i zon – och då blir det svårt. Även om man får tid blir det lätt att man hamnar i fel positioner. Vi mötte ett bra boxplay i dag och fick aldrig ställa upp och spela, sade Press.

Hur viktigt är det för egen del att få speltid i sådana situationer?

– Klart det är jättekul att få istid i powerplay. Det känns väl som att det är där jag kan hjälpa laget, mer än boxplay. Klart bra för egen utveckling att få spela och få chansen i såna situationer.