Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Premiärvinnare möts i Templet

SSK övertygade i premiären. Men det gjorde även Mora. Och Anders Sörensen varnar för övermod inför säsongens första hemmamatch:
– Vi behöver fortsätta ha samma disciplin som senast mot Rögle, säger SSK-tränaren.
 

Ramstarkt försvar låg bakom SSK:s premiärseger i Ängelholm. Inför hemmasupportrarna lär laget bjuda på lite frejdigare anfallshockey. Men assist-erande tränaren Anders Sörensen betonar vikten av att värdera lägena mot Mora, som premiärvann med hela 8–2 hemma mot Almtuna.

– Vi kommer säkert att våga gå fram mer och forechecka oftare än mot Rögle. Men det gäller att välja rätt tillfällen att göra det. Vi vill givetvis spela lika smart och disciplinerat som i Ängelholm, säger Sörensen som pratade med sin vän i Rögle, Michael Nylander, efter 2–1-segern.

– Micke sade att han hade svårt att hitta luckor bakom Niklas Lundström (SSK-målvakten), och att vårt försvarsspel såg bättre ut än när han var här förra säsongen. Det var roligt att höra, säger Sörensen som redan tidigare i veckan varnade för Moras nyförvärv Ryan Thang, som alltså gästar Axa sports center i dag.

Och den 26-årige amerikanen gjorde succé direkt: Två mål en assist mot Almtuna.

– Jag såg Thang en hel del när han spelade collegehockey. Det är en klasspelareför Mora som spelar en öppen och rolig hockey.