Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Premiär för Telge United FF i division 1

Sandra de Brun Kenk är en av tre spelare som finns kvar sedan Telge United FF bildades. Då i division 3,på lördagen är det premiär i division 1.

2009 bildades klubben genom en sammanslagning av Nykvarns SK och FF Södertälje. Kvar från det laget finns nu bara Sandra, Ninorta Awrohum och Rebecka Rosell.

– Ja, jag tänkte på det häromdagen. Vad många olika spelare jag har spelat ihop med, säger Sandra.

Efter att ha spelat i trean och tvåan sedan dess är det i dag premiär i division 1. Hemma mot Örebro.

– Det känns pirrigt. Men det ska bli spännande att se hur vi står oss mot lagen i serien, säger Sandra de Brun Kenk.

Telge har spelat träningsmatcher mot några av lagen i serien genom åren. Men aldrig Örebro.

– Jag vet ingenting om dom. Vi måste inrikta oss på att spela vårt spel så ska det nog gå bra. Det har börjat se bra ut på träningarna nu, säger Sandra.

Sjukdomar har härjat i truppen. Förra helgen fick laget ställa in en träningsmatch då man inte ens fick ihop fullt lag. Men nu är de flesta tillbaka igen.

Laget har blivit av med skyttedrottningen Patricia Üre som gått till Hammarby. Ett avbräck förstås, men Sandra är inte orolig för det.

– Vi gjorde mycket mål som lag, så det finns fler som kan. Veronica (Nyström) och Malin (Nyberg) är spelare som kan kliva in i stället för Patricia, säger Sandra optimistiskt.

Du har väl själv gjort en del mål?

– Ja, men inte sedan jag blev ”degraderad” till mittback. Men man kanske får chansen att kliva upp ibland, säger Sandra de Brun Kenk.

På lördagen klockan 15 är det avspark på fotbollsarenan.