Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Postkontor för företag läggs ner

Inom tre år kommer alla tre Företagscenter i kommunen att läggas ner. Kunderna hänvisas till postombud i stället.

Posten menar att företagskunderna gör allt färre besök på de 337 Företagscenter som Posten driver. Därför ska de läggas ner. Totalt handlar det om 585 tjänster som försvinner.

I Södertälje finns två Företagscenter med vardera tre anställda, och i Järna ett med två anställda. Även i Gnesta finns ett Företagscenter som berörs av nedläggningsbeslutet.

– Än så länge vet vi inte så mycket om vad som kommer att hända, säger Agneta Johansson som jobbar på Järnas Företagscenter.

Posten menar att företagskundernas besök minskar, har du märkt av det?

– Nej det kan jag inte hålla med om, säger Agneta Johansson.

På ett Företagscenter kan företagskunder få hjälp med till exempel större försändelser och reklamutskick. Efter avvecklingen kommer företagen i stället att hänvisas till internet eller till de vanliga postombuden, som ska få utbildning i företagsspecifika frågor.

Hur många anställda som kommer att bli uppsagda i och med avvecklingen går inte att säga i nuläget, uppger försäljningsområdeschef Peter Weider till TT.