Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Position för position - då vinner Kings stort

LT-sporten har betygsatt finallagen Kings och Norrköping utifrån sju positioner och nyckelpunkter. Och Kings vinner med stor marginal.

LT-sportens Jacob Sjölin rankar Kings och Norrköping – position för position. 

Kings:

Pointguard5/5. Skyler Bowlin är ligans bästa tvåvägsspelare på positionen. En ettrig evighetsmaskin i försvar – och en pålitlig spelfördelare. Kan ha enstaka dippar, men har varit på en riktigt hög nivå sedan i februari. Snittar 15,1 poäng och 55,3 procent på treorna i slutspelet.

Norrköping: 3/5. Tim Schüberg har tagit chansen i Norrköping. Utmanar Bowlin som en av ligans bästa defensiva guarder, vilket Luleå fick erfara i semifinalen. En kapabel framspelare och trepoängsskytt, men ingen poängmakare.

Shooting guard

Kings: 4/5. Davis Lejasmeiers. En av Kings bästa passningsspelare med lobben som sitt signum. Smart i försvar. Kan också skjuta om laget behöver det.

Norrköping: 4/5. Johnell Smith. Inte lika dominant som under tiden i Kings, fast fortfarande väldigt bra. Men var står han efter axelskadan? Mot Kings har Smith snittat höga 15 poäng. Saknar dock skottet utifrån.

Small forward

Kings: 4/5. Chris Czerapowicz. Formen och svårigheterna mot Norrköping gör det till en darrig fyra. Men har visat sin skyhöga kapacitet under säsongen – och har ett längdövertag mot Lindquist.

Norrköping: 4/5. Mikael Lindquist. En rutinerad ledare i Norrköping. Har fått grönt ljus av Chuk och skjuter mer än någonsin, över fem treor per match. Har förmågan att sätta riktigt tuffa skott och räds verkligen inte stora ögonblick.

Powerforward

Kings: 5/5. Toni Bizaca. Årets forward – och hela ligans kanske bästa offensiva spelare. Leder Kings med 17,1 poäng i slutspelet, trots att treorna inte fungerat som vanligt. Spelar dessutom bättre försvar än sitt rykte. Tvåa i slutspelet i steals.

Norrköping: 4/5. Josh Hairston. Underskattad. Mycket skicklig och välskolad försvarare. Därtill med ett bra offensivt spel med ryggen mot korgen och från halvdistans.

Center

Kings: 4/5. Aaron Anderson. Atletisk, högtflygande center – som med spänst och kvickhet får försöka kompensera längdunderläget mot Kjellbom. Mycket bra i försvar och på screensättning.

Norrköping: 5/5. Joakim Kjellbom. Årets MVP. Årets center. Årets försvarare. Det säger allt. Kjellboms storlek, skicklighet och rutin kommer att ställa till med problem för Kings.

Bänken

Kings: 5/5. Vedran Bosnic har lyxen att kunna byta in en landslagsguard. Dino Pita snittar 11 poäng i slutspelet. Mike Joseph står för mycket av ryggraden, men skjuter också hela 58 procent från tre i slutspelet. Och med Nick Spires har Kings en nio spelare djup rotation.

Norrköping: 3/5. Rickard Eriksson är en erfaren, kompetent spelare – inte minst i defensiven. Chuk har också mycket storlek på forwardssidan, både Jaka Brodnik och Zarko Jukic är runt två meter. Det är på bakplan rotationen är betydligt tunnare än Kings.

Kings:

Finalrutin5/5. Laget gör sin femte raka final. Mike Joseph har varit med på hela resan. Toni Bizaca har vunnit tre guld. Och så vidare.

Norrköping: 4/5. Smith, Kjellbom, Lindquist, Eriksson. Norrköping har en kvartett som vet hur mästerskapsfinaler går till. Samtidigt är andra inte lika vana vid sammanhangen.

Kings:

Totalt32/35.

Norrköping: 27/35.