Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Populär utbildning skapar bostadsbehov

Intresset för nya KTH-utbildningarna är bra. Kommunen behöver en strategi för studentbostäder.I går fick stadsdirektören i uppgift att titta på frågan.

Annons

KTH är som bekant på väg att utveckla och bygga ut sin verksamhet i Södertälje. Till hösten startar en ny civilingenjörsutbildning, till att börja med i KTH:s befintliga lokaler i Mariekällskolan, men 2017 i Science park, beläget i norra stadskärnan.

– Vi är nöjda med ansökningarna, för det är inte så lätt att nå fram till studenterna i flödet av alla utbildningar, säger Ingrid Kihlander, ansvarig för KTH:s expansion i Södertälje.

– Vi räknar med att 30 – 40 nya studenter kommer att starta i höst. Nästa höst

startar vi ytterligare en ingenjörsutbildning och det kommer successivt växa och bli totalt 600 nya studenter i Södertälje.

Ingrid Kihlander välkomnar initiativet med en strategi för studentbostäder:

– Det är helt klart en konkurrensfördel om det går att få bostad när man börjar studera. Inför hösten 2016 har vi fått uppgift om att det finns utrymme att ta hand om de nya studenterna inom befintligt be-stånd hos Telge bostäder.

– Vi ger det här uppdraget till stadsdirektören för att det krävs ett samlat grepp. Det finns stort intresse av att bygga, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S) om studentbostadsuppdraget som lades på kommunstyrelsen i går.

– Visst är Bårstafältet intressant, då följer vi intentionen att bygga ihop staden, samtidigt som det ligger nära Snäckviken.