Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Poppe stannar i SSK

Peter Popovic har tänkt klart. Han fortsätter som huvudtränare i SSK även kommande säsong.
– Jag ville bara landa lite efter det som varit, detta var inget svårt beslut, säger ”Poppe”.

Den enskilt viktigaste pusselbiten är nu på plats för SSK. Peter Popovic är klar för sin andra säsong som huvudtränare i klubben. Och ”Poppes” besked var både välkommet och väntat för SSK:s klubbdirektör Stefan Jonsson.

– ”Poppe” har kanske verkat lite svävande i media de senaste dagarna, men jag har ansett att detta varit klart. Vi hade egentligen ett tvåårskontrakt där vi i januari hade möjlighet att säga upp det andra året. När vi sam-talade då var vi överens om att fortsätta – om vi inte skulle åka ur elitserien, då skulle vi ta en ny diskussion, berättar Stefan Jonsson.

Men om han ändå skulle ha tappat sugen nu?

– I så fall skulle vi tagit den diskussionen. Vi vill givetvis ha en supersugen och engagerad huvudtränare, men det vet vi att ”Poppe” är. Han och Peter Larsson har visserligen bara varit här i en säsong, men de känns redan som ett klassiskt tränarpar i SSK. De har gjort mycket gott under tiden de varit här, säger Jonsson.

För Peter Popovic blev första säsongen som elitserietränare en berg- och dalbana. Som värst var det före juluppehållet när skadorna i truppen avlöste varandra och laget radade upp förluster. Som bäst? Givetvis när SSK säkrade elitseriekontraktet efter en mycket väl genomförd kvalserie.

– Det har varit ungefär som väntat att ha detta jobb. Allting har gått i ett. Så fort man har satt sig ner för att ta en kaffe har det hänt något. Det har blivit en hel del funderande och många beslut att ta, men det mesta har varit väldigt roligt, konstaterar ”Poppe”.

Läs hela texten i torsdagens papperstidning.