Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pontonbro ratas av Trafikverket

Trafikverket tillbakavisar förslaget om att försvarets pontonbro skulle kunna underlätta brokaoset. – Idén är bra men inte genomförbar, säger Bengt Olsson på Trafikverket.

Som LT rapporterat finns det förslag på att en pontonbro från försvaret ska användas som tillfällig lösning under arbetet med den gamla bron.

”Det ligger en reservbro i ett magasin i Viksberg... (Jag) fattar inte varför man inte löst problemet på detta sättet”, skriver bland annat en läsare i en insändare.

– Det är ett jättebra förslag som vi diskuterat, men det skulle hindra båttrafiken för mycket, säger Bengt Olsson på Trafikverket, som menar att det finns fler problem men att använda en pontonbro.

– Den skulle behöva förankras och byggas i anslutning till den gamla brons fundament. Det skulle fördröja arbetet mer än i dag, säger han.

Trafikverket har tidigare undersökt om man skulle kunna lägga pontonbron direkt på den befintliga bron.

– Enligt våra beräkningar skulle en sån lösning inte hålla för belastningen den skulle utsättas för av bilar och långtradare, säger Bengt Olsson.

I går meddelade Trafikverket att reparationerna beräknas vara klara först i början av september.