Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politikern: ”Vi lovades att få köpa huset”

Kvinnan köpte huset för 3,2 miljoner kronor men kan inte flytta in eftersom hyresgästen – en aktiv politiker – vägrar flytta ut.

Nu går politikern i svaromål:

– Det beror på att vi lovades att få köpa huset och har investerat hundratusentals kronor i det, säger hon.

LT har tidigare berättat om kvinnan som köpte den 130 kvadratmeter stora villan i maj förra året för 3,2 miljoner kronor, men inte kan flytta in eftersom en tidigare hyresgäst vägrar flytta ut.

Hyresgästerna – en familj där kvinnan är förtroendevald kommunfullmäktigeledamot i Södertälje – hade kontrakt med den förre ägaren till och med 31 december 2015. Husägaren har vänt sig till en advokatfirma och skickat in en begäran om avhysning till Kronofogden. Men nu kontrar hyresgästen, som också kontaktat en advokatfirma. Den kvinnliga politikern säger till LT att familjen aldrig blivit uppsagd, vilket köparen av huset påstår.

– Vi har inte begått något fel, vi skulle få hyra huset ett år fram till 31 december och hade löfte om att få köpa det under den tiden. Men plötsligt en dag i våras stod en kvinna utanför dörren och sa att hon är den nya fastighetsägaren. Men vi har investerat flera hundra tusen kronor i huset och det gör man inte om man ska lämna det. Vi har en konflikt med den gamla ägaren av huset och den här kvinnan hamnade i mitten, säger den kvinnliga politikern till LT.

Politikerns juridiska ombud, advokat Philip Hedberg, säger att ärendet mot den gamle ägaren ligger i tingsrätten för prövning. Det nya ärendet mot kvinnan som köpt huset ligger hos Kronofogden.

– Det finns två tvister, och tvisten i tingsrätten påverkar tvisten med den här nya köparen. På goda grunder påstår vi att det är min klients bostad, hon har lagt ner belopp som överstiger en halv miljon kronor och det är inget man gör om man inte får köpa huset.

Inom kort ska Philip Hedberg skicka ett svar på kvinnans begäran om avhysning på Kronofogden som kommer att beskriva de båda tvisternas ingående ordning.

Samtidigt bor den kvinna som köpt huset i dag i en etta med sina fyra vuxna barn. Hon sålde sin lägenhet i våras i samband med köpet av villan i maj.

– Vi har räknat med att flytta in i huset till årsskiftet. Jag har fått bygglov för att bygga ut 70 kvadratmeter och bygget skulle inledas 4 januari. Men nu står allt stilla, säger hon.

Hon säger att den tidigare ägaren försökte säga upp hyresgästerna när de inte betalat hyra och att de hamnade i en tvist. Under husvisningen i våras släpptes de aldrig in.

– Varken jag eller mäklaren släpptes in. Jag köpte huset utan att gå in och titta på det, men jag har varit in och tittat ett par år tidigare.

Kvinnan säger att hyresgästerna varken betalt el- eller vattenräkningarna den senaste tiden.

– Elräkningen hamnar på dem ändå, men vattenräkningen måste stå på husägaren, så det är jag som får ta den smällen, de senaste för december och januari var på 850 och 750 kronor, säger kvinnan.