Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politikern vägrar flytta från sålt hus

Hon köpte en villa för 3,2 miljoner kronor, men kan inte flytta in. Orsaken är att hyresgästerna – däribland en aktiv politiker i Södertälje – vägrar flytta ut.

– Jag kunde inte tro i min vildaste fantasi att de skulle tvinga sig kvar, säger husköparen, som vill vara anonym, till LT.

Hon köpte den 130 kvadratmeter stora villan i i maj förra året för 3,2 miljoner kronor. Hyresgästerna – en familj där kvinnan är förtroendevald kommunfullmäktigeledamot i Södertälje – hade kontrakt med den förre ägaren till och med 31 december.

Husägaren har vänt sig till en advokatfirma och skickat in en begäran om avhysning till Kronofogden. Solveig Artsman, handläggare på Kronofogden, säger att ärendet nu ses igenom av en jurist på myndigheten.

– Om ärendet är juridiskt hållbart blir det ett föreläggande till hyresgästen att flytta, vilket ska delges hyresgästen. Men den här typen av ärenden kan dra ut på tiden, dels måste hyresgästen delges, vilket kan ta tid om hyresgästen håller sig undan. Dels kan hyresgästen välja att bestrida.

Vad brukar orsaken vara till det?

– Det vanliga är att den svarande inte har någonstans att ta vägen, men i det här fallet har de haft ganska lång tid på sig att söka en annan bostad. De har ju haft ett tidsbegränsat avtal där tiden gick ut vid årsskiftet och de blev uppsagda i god tid innan.

LT har sökt hyresgästen för en kommentar.