Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politiker synar centrumdöd på vandring

Butiksdöd, parkeringsuppror och bostadsbyggande. Nu vill alliansen få bättre koll på vad som egentligen händer i Södertälje centrum. På måndag genomför alliansens ledare en stadsvandring.

– Det pratas mycket om situationen i centrum med butiksdöd, parkeringsuppror, nya bostäder och vad som ska hända runt Maren så vi ledare vill tillsammans samla intryck, säger Mats Siljebrand (L).

Gruppledarna ska titta in i parkeringsgaragen, hälsa på handlare och prata med butiksägare och eventuella flanörer på stan.

– Den som har några synpunkter kan haffa oss när som helst. Vi samlas vid Saltsjötorget klockan nio och är ute och går till klockan elva då vi ska träffa Lena Schulte från centrumföreningen och höra hennes syn, säger Mats Siljebrand.

Det man kommer fram till ska sedan användas i det politiska arbetet, till exempel i kommunfullmäktige och på LT:s debattsidor.

– Vi vill ha ett konkurrenskraftigt centrum som ska utvecklas och överleva så att det har en given plats även i framtiden, säger han.