Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politiker: Nej till Bergkrossen

Vi vill inte ha någon bergkross i Taxinge. Det skriver sex ledande Nykvarnspolitiker i ett brev till länsstyrelsen och Trafikverket.

– Vi tar ställning. Vi anser inte att det är lämpligt med en bergkross i Taxinge. Nu har det dessutom framkommit att det finns flera befintliga anläggningar runt Mälaren, säger partiordförande Peter Nyman (NP).

I somras lämnade Skanska in sin ansökan till länsstyrelsen. Bolaget vill ta emot och krossa 1,5 miljoner ton berg från bygget av Förbifart Stockholm.

Ska ni inte bara låta den processen ha sin gång?

– Det har den ändå. Det här är en markering – inte minst inför Nykvarnsborna, säger Peter Nyman.

Brevet, som går iväg nu i dagarna, är undertecknat av bygg- och miljönämndens ordförande Jan Brolund (NP), av Lars-Erik Aili (FP), Barbro Eriksson (S), Börje Karlsson (C), Göran Nygren (M) och Peter Nyman.

– Vi är eniga tvärpolitiskt och vi ställer upp för dem som bor i Taxinge, säger Barbro Eriksson.

Politikerna skriver att Skanskas planerade verksamhet försämrar boendemiljön och påverkar kulturmiljö, djurliv och natur negativt.

I september skickade delvis samma politiker ett brev till Trafikverket där man påpekade att Skanskas framtida verksamhet kommer att övervakas noga och eventuella överträdelser av villkoren rapporteras – möjligen med driftsstopp som följd.