Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisutredning efter dödsolycka vid bygge

Mannen som föll 15 meter på en byggarbetsplats i förmiddags är död. En utredning om arbetsmiljöbrott och vållande till annans död är inledd.(Uppdaterad 17.33)

Annons

Klockan 11.10 fick polisen ett larm om ett fall på en byggarbetsplats i Nykvarn. De anhöriga underrättades vid halvtvåtiden på tisdagen att mannen dött efter fallet som uppskattas till 15 meter.

– Det (höjden) är bara en uppskattning. Nu får vi invänta den tekniska undersökningen, säger Joakim Pettersson, stationsbefäl hos polisen i Södertälje.

Polis och ambulans anlände till byggarbetsplatsen, Strängbetongs gamla fabrikslokaler i Nykvarn, vid lunchtid.

På eftermiddagen bekräftades att polisen inlett en förundersökning om arbetsmiljöbrott och vållande till annans död. Det finns vittnen till händelsen men enligt polisen är det inte känt vad de kan ha sett. Mannen dödförklarades av läkare på plats.

Ingen misstänkt har pekats ut än så länge.

– Först måste man titta på vem som har arbetsmiljöansvaret. Sen kan vi avgöra om det är en person eller juridisk person som blir misstänkt, säger Pettersson.

Förundersökningen leds av en arbetsmiljöbrottsåklagare. Polisen har förhört personer på plats men ingen har tagits med till polisstationen.

Mannen som dött är boende i Södertälje.

Södertäljepolisens stationsbefäl säger till TT vid 16.45 att polisens tekniker avslutat sin undersökning av platsen.