Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisrazzia mot svartklubbar i Södertälje

Ett 20-tal poliser slog till mot ett flertal kulturföreningar i Södertälje på torsdagskvällen, däribland den i Ronna centrum. Spelmaskiner som fanns i lokalerna togs med.

Det var på torsdagskvällen som ett 20-tal poliser gick in i Turabdin kulturförening i Ronna centrum samt i flera andra föreningar i Södertälje.Väl på plats kontrollerades besökarnas identiteter och spelmaskiner beslagtogs i lokalerna.

– Utredningsläget ser mycket bra ut, det har varit ett gediget arbete av grabbarna, säger Daniel Löwenhammar, tillförordnad gruppchef för utredningsgrupp 2 i Södertälje.

Maskiner beslagtogs i flera lokaler, exakt vilka vill inte polisen avslöja men Turabdins kulturförening i Ronna centrum är bekräftad.

– Under en längre tid har vi bedrivit ett ärende mot föreningslokalerna som fick sin upplösning i går (torsdag) där vi misstänkt brott mot lotterilagen alternativt automatspelslagen. Tillslaget har alltså inte skett enbart på grund av LT:s artikel, säger Daniel Löwenhammar.

Personer som själva besöker de så kallade kulturföreningarna berättade häromveckan i LT om att det säljs svartsprit och spelas på illegala maskiner utan stoppspärr. Strax efter LT:s avslöjande reste klubbens företrädare utomlands.

Ett antal personer är misstänkta, men inte gripna. Straffvärdet är för lågt för det. Trots det är brottsligheten viktig att bekämpa, inte minst för att den föder kriminalitet och orsakar familjetragedier.

– Det är låga straffvärden på sådant här men det är många som försätter sig i stor skuld. Och så är det en god inkomstkälla för den undre världen, säger Daniel Löwenhammar.