Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polispådrag i centrum efter misstänkt explosion

På fredagsmorgonen fick polis och räddningstjänsten larm om en explosion i Södertälje centrum. Väl på plats kunde blåljuspersonalen konstatera att uppgifterna i larmet inte stämde.

Anmäl text- och faktafel

Enligt de första uppgifterna hade explosionen skett i en lägenhet på Ängsgatan. Larmet kom in klockan 09.36.

– Enligt larmet ska någon ruta ha gått sönder i en lokal. Räddningstjänsten är på plats men det ska inte vara någon synlig rök eller så. Vi är också på plats och försöker ta reda på vad som har hänt, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Läs också: Larm om explosion i lägenhet förbryllar polisen: ”Jättesvårt att avgöra vad det är för föremål som använts”

Enligt LT:s reporterteam var det lugnt på platsen.

– Vi har varit inne i lägenheten men vi hittar inget som tyder på att det har skett någon explosion så vi ställer oss lite frågande till vad som egentligen har hänt, säger Henrik Nyman, operativ chef vid räddningstjänstens ledningscentral.

Efter att ha varit inne i lägenheten, där ingen var hemma, och konstaterat att det sannolikt inte hade skett någon explosion lämnade både polis och räddningstjänst adressen.