Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polismästaren nöjd med den nya domen

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

Patrick Ungsäter, Södertäljes polismästare, menar att domen bekräftar att polisens metodiska arbete gett avtryck.

– Domen är symboliskt viktig för Södertälje, för invånarna här och inte minst för de anhöriga, målsägarna.

Det säger Patrick Ungsäter, polismästare, när den nya tingsrättsdomen fallit i den så kallade gangsterrättegången.

Utan att ha hunnit läsa alla detaljer i domen konstaterar Ungsäter också att den nya tingsrättsdomen, där 17 av de 18 åtalade döms till fängelsestraff - varav den utpekade ledaren Bernard Khouri döms till livstid, sänder ut en viktig signal när det gäller den grova kriminaliteten i Södertälje.

– Det här ger en tydlig signal att det inte lönar sig att delta i den här typen av grov brottslighet. Och vi kommer fortsätta vårt arbete tills förutsättningarna för det här är borta, säger han.

Samtidigt konstaterar han att processen varit lång på grund av den jävssituation som var orsaken till att hela rättegången i tingsrätten fick tas om.

– Ett delmål har varit att rensa historien och få upprättelse, ett annat delmål att slå undan förutsättningarna och få stopp på nyrekryteringen. Vi har lärt oss mycket under den här tiden och de här tre åren har skapat ett lugn, menar Patrick Ungsäter.

Han understryker också vikten av hur vittnen klivit fram och valt att hjälpa till för att få stopp på den grova brottsligheten.

– Vi från polisen kan skapa förutsättningarna, men allt bygger på att civilsamhället vill vara med och hjälpa till för att få stopp på det här. Och det har man visat att man vill.