Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polishuset spärrades av efter granatlarm

Polishuset  utrymdes på onsdagen efter att man fått in två handgranater. Trafiken på Nyköpingsvägen spärrades av och bombgruppen från Stockholm kallades in. (UPPDATERAD: 12.38)

Annons

Polis på plats bekräftar att det är två handgranter av någon form som lämnats in till polisens receptionen vid klockan 10:40 på onsdagen.

Till en början utrymdes reception på Nyköpingsvägen, vid 10.50 utrymdes hela byggnaden och den del av området runt omkring spärrades av i väntan på att polisens bombgruppen från Stockholm skulle vara på plats.

Vid tolvtiden utökades avspärrningarna runt polishuset och dessa påverkar nu även fordonstrafiken på Nyköpingsvägen mellan Mariekällsgatan och Genetaleden samt Hertig Carls väg mellan Nyköpingsvägen och Saltsjögatan.

Vid halv ett anlände bombteknikerna och man kunde snart konstatera att handgranaterna var ofarliga eftersom de inte innhöll något sprängmedel.

Det var en privatperson som lämnade in föremålen till polisen. Personen misstänks inte för något brott.

– Någon kom och lämnade in övningsartellerigranater eftersom vi inte visste något om dem så valde vi att ta det säkra före det osäkra, säger Örjan Österberg, arrestbefäl i Södertälje.

Hur ofta händer det här?

– Det händer ibland, senast tror jag det var två, tre år sedan i gamla polishuset. Oftast är det någon som gått bort som kanske varit med i hemvärnet och har sådant hemma.

Hur ska man helst agera om man vill lämna in liknande föremål?

– Då är det bättre att ringa dit en polispatrull som kommer och hämtar det istället för att komma på stationen, säger Örjan Österberg.