Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polishelikoptrar jagade knivman efter misshandel

Polisen letar efter en person som tog till flykten när en polispatrull till ett knivbråk i en lägenhet i centrala Södertälje. Tre personer anhölls i natt.(Uppdaterad 08.55)

Annons

Klockan 19.28 ringde en privatperson till polisen för att rapportera ett lägenhetsbråk i ett flerfamiljshus i centrala Södertälje. Några bråkar högljutt i en lägenhet. 

Enligt inringaren, som var en granne, lugnade sig bråket för att sedan eskalera igen. När den första polispatrullen kom till platsen möttes den av fyra personer som flydde från platsen. Tre kunde gripas omgående men en person lyckades springa från platsen.

Södertäljepolisen tror nu att den här personen gömmer sig någonstans och letar därför med helikopter.

– Vi har rubricerat det inträffade som misshandel initialt men det kan komma att ändras. Vi är på plats för att utreda vad som hänt. Vi letar fortfarande efter den fjärde personen, säger Eva Nilsson, informatör vid polisens länskommunikationscentral.

Hur kom det sig att ni var så snabbt uppe med två helikoptrar?

– De var redan i luften i ett annat ärende och var beredda att hjälp till i det här ärendet, säger Eva Nilsson.

Enligt polisen påträffades två stickvapen i samband med gripandet och en av de gripna hade även mindre skärskador. Polisen har inlett en förundersökning om grov misshandel.

Uppdaterad 08.11

De tre personer som fått sova i polisens arrest efter att ha gripits i lägenheten anhölls under natten.

– I nuläget inte klara över vad som hänt på platsen. Ingen av dem är speciellt meddelsam, säger Peter Lindberg, stationsbefäl i Södertälje.

Händelsen innträffade i en lägenhet på Värdsholmen i centrala Södertälje. Under morgonen gjordes en teknisk undersökningen i bostaden. Männen är alla i 20-årsåldern men vill inte säga hur de känner varandra.