Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polishelikopter jagade fartglad Porsche cayenne

Föraren i en glänsande Porsche cayenne hade inga problem att dra ifrån sina medtrafikanter på E4. Men helikoptern blev en svårare nöt att knäcka.

Föraren av en Porsche cayenne gasade lite väl mycket på E4 förbi Södertälje lokalpolisområde nu på söndagen. Så mycket att föraren av polishelikopter ovanför honom tog upp jakten. Och att Porschen dessuom blåste om på höger sida under sin färd in mot Stockholm minskade inte helikopterförarens incitament att följa efter.

Via radiokontakt med polisens ledningscentral kunde en patrullbil skickas ut som inväntade Porschen i höjd med avfarten till Essingeöarna. Polishelikoptern saknade dock de instrument för hastighetsmätning som helikoptrarna tidigare var utrustade med, varför föraren av Porschen klarade sig undan fartböter. Men böter fick Porschens ägare ändå – för att ha kört om på höger sida.