Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Poliser skadade i våldsamt upplopp

Elva poliser blev attackerade under ett våldsamt upplopp i Hovsjö under nyårsnatten. Både batonger och pepparspray användes mot de män, kvinnor och barn som gav sig på poliserna.

Södertäljepolisen fick ingen lugn start på det nya året. Strax efter tolvslaget under nyårsnatten sköt en man raketer mot en patrullbil i Hovsjö. Poliserna var beredda med kamera och filmade händelsen, vilket ledde till att personen kunde identifieras.

När man skulle gripa förövaren startade dock ett våldsamt upplopp där mellan 15 och 20 personer attackerade patrullen, som bestod av fem poliser.

– Både män, kvinnor och barn gav sig på poliserna, så tre kollegor har mer eller mindre skador, säger Johan Sjöholm, stationsbefäl vid Södertäljepolisen.

Förstärkning ryckte ut till platsen i form av ytterligare tre radiobilar. Sammanlagt bestod styrkan sedan av elva poliser som fick använda sig av både batonger och pepparspray innan situationen lugnade ner sig.

– En person greps, men på grund av upploppet kunde han komma undan, berättar Johan Sjöholm för LT.

Polisen har dock goda förhoppningar om att identifiera flera av våldsbrukarna eftersom hela händelseförloppet finns på film.

Utöver upploppet ryckte räddningstjänsten ut på fyra mindre bränder i allt från returstationer till husvagnar och polisen stoppade flera rattfyllerister under den kommande morgonen.