Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Poliser attackerades av ungdomsgäng – slog sönder polisbil och försökte frita gripen man

Under torsdagskvällen attackerades en polispatrull på Fjärilstigen i Blombacka. En polisbil fick en ruta krossad och enligt uppgifter till LT ska polisen ha behövt dra vapen för att freda sig på platsen.

Det var i torsdagskväll som en polispatrull bestämde sig för att göra ett ingripande mot en 19-årig man på en motocross. Crossen ska enligt polisen ha varit stulen. Men ingripandet gick inte som planerat. 19-åringen, som enligt ett vittne på plats var maskerad, försökte först köra över polispatrullen.

En polis skadade benet vid händelsen. När patrullen till slut lyckades gripa mannen, efter att han ramlat av crossen, så anslöt ett tiotal personer. Enligt uppgifter till LT som lämnats av ett vittne som befann sig på plats så ska det ha rört sig om ett gäng killar i åldern 18–25 år som kom. Ungdomsgänget försökte sedan frita 19-åringen samt attackera polisen.

Läs även: 30-tal personer i upplopp i centrala Södertälje i natt – polisbil nära att fatta eld av bengal

En polisbil på plats fick en sidoruta krossad. Enligt vittnet så blev polisen tvungen att dra sitt tjänstevapen samt använda pepparsprej på en person för att freda sig. Polisens stationsbefäl i Södertälje kan varken bekräfta eller dementera att en patrull ska ha behövt använda vapen för att skydda sig. Däremot ska vittnets uppgifter stämma i övrigt.

Flera polispatruller kallades till platsen och tvingades avlägsna flera personer ur gruppen.

19-åringen kunde gripas på plats och är nu misstänkt för grov misshandel, våld mot tjänsteman, häleri, drograttfylla och grov olovlig körning. Mannen släpptes efter förhör.

Polisen meddelar att det har varit oroligt i just Blombacka och på Fjärilstigen ett tag. Det är till exempel inte första gången en polisbil har blivit sönderslagen där senaste tiden. Vad oroligheterna beror säger sig polisen inte känna till.

Läs mer om den tidigare händelsen här: Polisbil vandaliserad i Blombacka i natt – fick rutan krossad