Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisens uppgift: Finns film på broolyckan

Polisen har en övervakningsfilm från broolyckan. Men du får inte se den – än.– Just nu hänvisar vi till förundersökningssekretessen, säger förundersökningsledaren Lars Berglund.

Men något direkt svar på gåtan finns inte heller på filmen.

– Det man ser är ett fordon som kör på en bom och 100 meter senare på ett nytt bompar men sedan ser man inget mer, säger Lars Berglund.

Däremot ger filmen svar på vad som sker i samband med själva broöppningen.

– Allt fungerar som det ska. Bommarna går ner och ljusen tänds. Bilar stannar. Allt har fungerat som det ska, säger Berglund.

Förutom att en bil kör förbi. Varför den gör det är fortfarande ett mysterium. Polisen hoppades på att den tekniska undersökningen av bilen, närmare bestämt undersökningen av bilens ”svarta låda” skulle kunna ge några svar, men Berglund är pessimistisk och Nissans tekniker är inte klara än.

– Får vi ut något får vi vara glada men vi ska inte ha för stora förhoppningar. När airbagen löses ut låses nämligen informationen. Men i bästa fall kan vi få svar på vad som hände de sista sekunderna.

Ett sista halmstrå är också de slutgiltiga svaren från rättsmedicinalverket i Linköping. De håller just nu på och analyserar om föraren hade några droger i kroppen. En snabbanalys har visat att så var inte fallet.