Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisens satsning mot fortkörarna fortsätter

Hittills den här veckan har 152 personer åkt dit för fortkörning i Södertäljes polisdistrikt. Polisens nationella satsning på fartkontroller fortsätter veckan ut.

Joakim Svensson, inspektör vid polisens trafikenhet, står i skogsdungen på andra sidan Hamnmagasinet och lasrar bilar som åker förbi på Slussgatan. Det är torsdagseftermiddag och vid infarten till Sydpoolen står hans kollegor och vinkar in de bilister som visat för höga resultat.

– Jag tycker ändå att de flesta sköter sig bra. Vi har ett fartgupp som folk tar det lugnt över. Vissa ökar farten direkt men många tar det lugnt, säger han.

Mellan måndag och torsdag har Södertäljepolisen haft 24 hastighetskontroller utmed vägarna, både i och utanför centrum. På torsdagskvällen hade antalet utfärdade fortkörningsböter kommit upp i 152 stycken i ett spridningsområde som innefattar Södertälje, Nykvarn, Järna, Salem och Hölö. Därtill hade sex personer blivit av med körkortet.

Joakim Svensson tror dock att många av de värsta fortkörarna kommer undan på grund av att många bilister varningsblinkar åt varandra.

– Man gör det för att vara schysst men tänker inte på att det gör att vi också kan missa en rattfylla som väljer att åka åt andra hållet. Man tänker inte så långt, säger han.