Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen varnar: Guldskojarna är tillbaka

De står parkerade intill vägar och vill sälja falskt guld. Nu är de tillbaka igen. Polisen varnar trafikanter för vägligorna.

Annons

Vid 11.30 på fredagen fick polisen samtal från bilister. En svart tyskregistrerad Mercedes stod parkerad på ett trafikfarligt sätt på E20 vid trafikplats Nykvarn. Två män stod vid den högtrafikerade vägen och erbjöd trafikanter att handla guld. Enligt polisen stod personer även och viftade in bilister i Järna vid 18-tiden.

– Att de här bedragarna dyker upp vid den här tiden och erbjuder guld, som i bästa fall är mässing, är ett lika säkert vårtecken som att flyttfåglarna kommer. Nu har det nått fram till Södertälje också, säger Albin Näverberg vid polisens länskommunikationscentral och tillägger att det är många som stannar och köper de falska guldkedjorna som ofta bara är skräp.

– De är ute efter att få pengar men kan även erbjuda guldet mot bensin.

De senaste dagarna har guldligor synts till på olika platser i länet. Förutom det olagliga i att ligorna försöka lura på folk falskt guld ser polisen en annan uppenbar fara som man vill varna allmänheten för.

– Ur trafiksäkerhetssynpunkt är det mycket farligt när folk springer mitt i motorvägen. Det kan sluta med att någon skadas svårt eller dör i trafiken. Försök inte göra något åt detta på egen hand, utan ring polisen, säger Albin Näverberg.