Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen varnar för tjuvliga

De har specialiserat sig på att stjäla bildelar så som grill, backspeglar och krockkuddar. Nu vill polisen varna allmänheten för en tjuvliga i Södertälje. 

Polisen skriver på sin facebook-sida att bilarna som är populärast att stjäla från är BMW, Audi, VW, Porsche Cayenne och Volvo. Så här skriver polisen Calle, yttre tjänst:

"Man tillgriper bilens grill, backspeglar, krockkuddar med mera. Ligan har länge figurerat inom Nackapolisens område men har nu även börjat sprida sig till Söderort och Södertälje. Man drar sig inte för att gå in på villatomter om bilen står utomhus."

I facebook-inlägget står även att olika typer av parkeringar är populära brottsplatser, så som inhägnade parkeringar vid olika bilfirmor, parkeringar vid olika köpcentrum och pendelparkeringar.

Polisen Calle avslutar meddelandet med en uppmaning:

"Om ni ser framför allt kvällstid personer som smyger omkring på sådana platser som nämns så tveka inte att ring polisen. Försök också att se vad de misstänkta tjuvarna färdas i för fordon."