Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen varnar för stöldvåg av bilprylar

Efter flertalet stölder från bilar i länet uppmanar polisen Södertäljeborna att hålla ögonen öppna.

Annons

Tidigt på tisdagsmorgonen upptäcktes att sju bilar av märket Mercedes och BMW i Salem blivit av med krockkuddar, GPS och stereo. Under söndagsnatten hade en BMW i Östertälje råkat ut för samma typ av stöld.

Runtomkring i länet har flera liknande stölder begåtts. Det är främst BMW och Mercedes som drabbats men även Volkswagen och Audi har blivit utsatta. Även om vissa kommuner som Nacka blivit mer utsatta har Södertälje varit tämligen förskonat enligt Peter Nylind som är lokalpolisområdeschef i Södertälje.

– Det är en form av brottslighet som sker stötvis. De åker till ett område och agerar under en ganska begränsad tid. Det som Södertälje drabbats av vid några tillfällen är mot hamnen. Då har man gått på nya bilar som stått klara för transport. När hamnen jobbar med sitt säkerhets- och bevakningsarbete blir det svårare och svårare. Då blir det lättare att ta bilar som står ute på gatorna.

Om man ser ett pågående brott ska man ringa 112 på en gång så polisen har möjlighet att hinna ut.

–Då försöker vi antingen ta dem direkt med fingrarna i kakburken eller när de far därifrån. Att snabbt vara på plats är en väsentlig faktor för att kunna gripa på bar gärning.