Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen varnar för oseriösa asfaltsläggare

Ett äldre par beställde nyligen en fasadrenovering av kringresande hantverkare – för 120 000 kronor. Men arbetet var undermåligt. Nu varnar polisen för de oseriösa asfaltsläggarna.

Våren är här och snart sommaren – då kommer de oseriösa asfaltsläggarna inrullande.

Nu varnar Södertäljepolisen för de kringresande hantverkarna.

– Ofta blir resultatet dåligt och görs på felaktigt sätt, nu erbjuder de även fasadrenoveringar, säger Ulf Oscarsson, brottsförebyggare vid Södertäljepolisen.

För några dagar sedan knackade det på ett äldre pars dörr i Södertälje – utanför stod hantverkare som erbjöd sig att måla om huset. Paret accepterade – för 120 000 kronor. De betalade närmare 50 000 kronor innan verksamheten avblåstes av en snickare som såg dem och anade oråd.

– Snickaren blev fundersam när de målade huset trots att det var minusgrader. Man brukar säga att det ska vara minst åtta plusgrader på nätterna, i går natt var det minus två, säger Ulf Oscarsson.

Det äldre paret avbröt beställningen. Men även om hantverkarna inte utför illegal verksamhet så är jobbet ofta dåligt utfört och kan sluta med en dyr nota.

– Ofta står de på stegar och målar, vilket inte är tillåtet över två meter. Ramlar någon ner och bryter ryggen blir beställaren ansvarig. Det kan sluta med miljonbelopp, säger Ulf Oscarsson.