Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen varnar för inbrott –ett ”hej” kan stoppa tjuven

Nu varnar polisen efter flera inbrott i förra veckan. Men en enkel hälsning kan få tjuven på flykten.

Den senaste tiden har inbrottstjuvar slagit till mot flera hus i Södertälje. Den 17:e drabbades boende på Johansvägen, därefter har bland annat hus på Ymervägen, Ryttarvägen, och Vidängsvägen drabbats.

Polisen varnar för inbrottsrisken på sin hemsida, men vill inte tala om en inbrottsvåg.

– Inbrott sker i hela lokalpolisområdet. Det är inte speciellt för Södertälje, säger Mikael Alfredsson, lokalpolis i Södertälje.

Förutom att inbrotten skett tätt ihop tidsmässigt, finns det heller inget som pekar på att de hänger ihop. Tjuvarna har tagit sig in i husen på olika sätt och riktat in sig på olika sorters föremål.

Mikael Alfredsson menar att det finns mycket man som privatperson kan göra.

– Man ska vara lite nyfiken. Hålla koll på vilka personer och bilar som kommer till området, gärna skriva upp registreringsnummer. Och gärna ringa polisen, hellre en gång för mycket än en gång för litet. just det du har sett kan vara en pusselbit som gör att vi kommer framåt, säger han.

Vanlig hyfs kan också hålla tjuvar borta.

– Sen kan man gärna gå fram och säga hej. Dels är det trevligt, dels får man snabbt en indikation om det är någon som vill hålla sig undan.