Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen varnar för bedragarnas nya knep – falska fastighetsskötare fejkar vattenskada hos äldre

Artikel 1 av 1
Stölderna mot äldre
Visa alla artiklar

Tjuvar och bedragare försöker hela tiden hitta på nya, fräcka sätt att luras. Det senaste knepet: fejkade vattenskador.

Med start i juni månad har polisen fått in sex anmälningar i Stockholm län från äldre personer som har blivit bestulna av falska fastighetsskötare, uppger SVT Nyheter Stockholm. Polisen tror att de sex anmälningarna är toppen på ett isberg och att flera pensionärer kan ha blivit lurade utan att ha förstått det.

– Det här är precis i sin linda, men tyvärr är det inte troligt att bedragarna slutar eftersom de tjänar pengar på det, säger Jan Olsson förundersökningsledare på Polisens Nationella Bedrägericenter till SVT Nyheter.

Bedragarna har ringt på hos de äldre personerna och uppgett att de kommer från fastighetsvärden då det är en vattenläcka i huset. Väl inne i lägenheten har de distraherat den boende samtidigt som de sprutat vatten på väggarna med hjälp av en flaska.

De falska fastighetsskötarna ska sedan ha sagt att de behöver pengar för att laga läckan och erbjudit sig att skjutsa den äldre till en bankomat för att hjälpa till att ta ut kontanter. I vissa fall har bedragarna kommit över summor på uppemot 50 000 kronor, uppger SVT Nyheter.