Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen stoppade tågtrafiken efter bombhot

Det var under tisdagskvällen stopp för fjärr- och pendeltågstrafiken mellan Stockholm central och Älvsjö på polisens begäran.

Det meddelar Trafikverket på sin hemsida.

Stoppet påverkade SL-pendeltågen på linjerna Södertälje/Nynäshamn - Märsta/Bålsta och omvänt. Det finns i nuläget ingen prognos om när trafiken kan återupptas.

Detta påverkade också fjärrtågstrafiken till och från Stockholm central mellan följande destinationer, Göteborg, Karlstad, Norrköping, Nyköping, Eskilstuna och Malmö.

Enligt Albin Näverberg, polisens ledningscentral, handlar det om någon som uttryckt sig hotfullt på ett tåg som just nu står stilla vid Årstaberg.

– Vi vet inte exakt vad som hänt, säger han. Vi fick in detta 20.15 ungefär och har varit på plats ett tag. Vi ska hitta personen som ska ha uttryckt sig hotfullt och förhoppningsvis tar det inte så lång tid, sa han då.

Enligt Albin Näverberg tog man det säkra före det osäkra och skickade en "stor styrka" för att gå igenom vagn för vagn.

Thomas Silvander vid SL:s pressjour berättar för Expressen att det handlar om ett bombhot.

– Det är ett pendeltåg som kommer från Västerhaninge som skulle till Stockholm. Det blev bombhotat av en person i Älvsjö och en kvinna observerade detta och slog larm, säger han till tidningen.

Uppdatering 21.05

Vid 21-tiden meddelade Trafikverket att tåget nu rullat vidare. Följdförseningar är att vänta någon timme framöver.

Uppdatering 21.15

Albin Näverberg vid polisens ledningscentral berättar att man efter att ha gått i genom tåget kunde konstatera att varken den hotfulla personen eller något farligt föremål fanns ombord, men att man tagit hotet på största allvar.

– Vi har ett ansvar för allmänhetens säkerhet och kan inte ta några risker, säger han till Expressen.

Polisen utreder förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.