Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen sprängde stor pirat-tv-härva

Två personer, varav en butiksägare från Södertälje, misstänks ha manipulerat ­digitalboxar i stor skala.
Männen ska ha sålt digital-tv till kund­erna utan att rättighetsinnehavarna fått några pengar.

Misstankarna gäller att en 33-årig butiksägare i Södertälje och en 45-årig man från Järfälla sålt avkodade digitalboxar. Männen har sedan fixat så att kunderna till en lägre kostnad kunnat ta del av det digitala tv-utbudet.

Bland annat har kunderna fått tillgång till Canal Digitals tv-utbud samt flera utländska kanaler utan att Canal Digital eller andra rättighetsinnehavare fått några pengar.

– Vi misstänker att det här handlar om stora pengar även om vi inte vet omfattningen av det ännu, säger kriminalinspektör Joakim Classon vid Södertäljepolisen.

Fyra husrannsakningar har gjorts, två i Södertälje och två i Järfälla. De båda huvudmisstänkta männen, 33 och 45 år gamla, greps och anhölls den 6 april och släpptes dagen efter.

33-åringen misstänks ha sålt avkodade digitalboxar från en butik i Södertälje.

I en anläggning med koppling till 45-åringen i Järfälla hittades den datautrustning och server varifrån den avkodade signalen skickats.

De båda männen är misstänkta för brott mot lagen om förbud av viss avkodningsutrustning – straffet är böter eller upp till två års fängelse.

Tidigast i höst hoppas polisen att utredningen ska vara klar och åtal kunna väckas.

Läs mer om pirat-tv-härvan i tisdagens papperstidining.