Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen om orsaken till krogbråket: öl som togs med ut från Flamingo

Öl som olovligen togs med ut från krogen är enligt polisen orsaken till det stora slagsmålet utanför Flamingo club natten till söndagen. Ett bråk som bland annat slutade med tre skadade poliser och ambulansfärd till sjukhuset för en av slagskämparna.

Natten mellan lördagen och söndagen utspelade sig, som LT har rapporterat om, ett stort slagsmål utanför krogen Flamingo club på Kaplansgatan i centrala Södertälje. Bland annat fick en person föras till sjukhus med en knäskada.

Bråket satte i gång vid 02.20-tiden på söndagen. Upprinnelsen ska ha varit alkohol som olovligen togs med ut från krogen.

– De här människorna hade tagit med sig öl från Flamingo och det gillade inte ordningsvakten. Sedan var det i gång, säger Markus Ridby, stationsbefäl på Södertäljepolisen.

Sammanlagt ska 20-25 personer i olika åldrar ha varit inblandade i bråket. Det är oklart om samtliga dessa varit på krogen i anslutning till händelsen.

Tre av poliserna som deltog i insatsen utanför Flamingo club skadades lindrigt.

– Någon har gjort illa en handled, någon har fått hjärnskakning och någon har fått knytnävsslag i ansiktet, säger Markus Ridby.

Vet du hur de mår?

– Efter omständigheterna väl, de har fått vård enligt konstens alla regler.

Anmälningar om brott mot knivlagen, våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd har upprättats. Dessutom har en anmälan om vapenbrott upprättats eftersom polisen hittat en pepparspray. Tre personer omhändertogs enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer, och fick tillbringa natten i fyllecell.

Under söndagen kommer det att hållas förhör med bland annat målsäganden och eventuella vittnen till händelsen.

Läs mer: Stort slagsmål vid krog i Södertälje – en förd till sjukhus

■ ■ TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Kontakta lt.se via e-post: [email protected] mms/sms: 72001 eller Tipsa-tjänsten.