Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen om hoten på Lillhagaskolan

Dagen efter bombhotet är Lillhagaskolan i Nykvarn öppen igen. Polisen har ingen misstänkt, men har förhört personer ”som är intressanta”.

På tisdagsförmiddagen utrymdes Lillhagaskolan i Nykvarn efter ett skriftligt bombhot. LT kan nu berätta mer om omständigheterna. Det var en lärare som hittade en ihopvikt lapp med ett meddelande: En laddning utplacerad i skolan skulle sprängas på en utsatt tid.

– Papperslappen var placerad så att den skulle hittas, säger Lars Alvarsson på polisens ungdomsgrupp.

– Då valde man att utrymma och spärra av skolan för att vara på det säkra sidan.

Lappen hittades vid klockan 10.15 och bomben skulle, enligt meddelandet, sprängas klockan 10.30. En polisutredning inleddes i går och brottsrubriceringen var i alla fall inledningsvis grovt olaga hot.

Polisen har hållit förhör med vittnen, men även med andra personer. Enligt Lars Alvarsson finns ingen misstänkt, men polisen har hört personer ”som är intressanta” för utredningen.

Efter ett par timmar, då skoldagen redan hade avslutats, hävdes avspärrningarna runt skolan och polisen meddelade att det inte var nödvändigt att söka igenom lokalerna. Någon hotbild finns inte mot skolan.

De senaste dagarna har Lillhagaskolan även drabbats av brand och översvämning till följd av skadegörelse. Peter Forsberg, tillförordnad rektor, tror att händelserna hänger ihop.

Dessutom har en lärare utsatts för ett personligt hot, även det framfördes via en papperslapp som hittades av en lärare.

Finns det några likheter mellan de båda hotlapparna?

– Det kan jag inte svara på, säger Lars Alvarsson.

Läs även: Bomblapp hittad på Lillhaga - skolan utrymd

Tre utryckningar samma dag: översvämning, brand och hot